‘GRAND CRU’
SAMARBEJDE
SIMREMAD
COCOTTEN

Samsø Cocotten ‘Grand Cru’

Samsø Cocotten ‘Grand Cru’ er resultatet af et samarbejde mellem kokken Søren Ørum og pottemager Sigrid Hovmand.

De to naboer, ved kæret i Nordby, udviklede og gennemprøvede i 2002 – cocotten og opskrifter – deres bud på en stegeso.

Cocotten er hånddrejet i stentøjsler, farvelagt med okker og uglaseret. Låget tilpasses nøje bunden og de to dele brændes samlet ved 1300°.

Smag og kraft bevares og stentøjsgodset holder længe på varmen.

Størrelser

Stor ca. 4 L.
Diameter: ca. 33 cm.   Højde: ca. 16 cm.
2.900,- kr.

Mellem ca. 2 L.
Diameter: ca. 28 cm. Højde: ca. 13,5 cm
2.200,- kr.

Lille ca. 1 L.
Diameter: ca. 22,5 cm. Højde: ca. 10,5 cm
1.600,- kr.

Forsendelse 200,- kr.

Cocotten kræver ingen særlig forbehandling, den rengøres med varmt vand uden sæbe og vil efterhånden få en smuk patina.

HUSK! Kom aldrig koldt vand på den varme cocotte. Er kun til ovn.

Bøger

"Heltene fra Samsø"
Om avlerne og deres råvarer, øen,
en cocotte og sanselig mad
fra jord til bord
Forlag: Krebs Design

“Stegeso – simremad i jern og ler”
af Claus Holm
Forlag: Turbine

“Frem med stegesoen”
af Anders og Hanne Birgitte Grøndahl
Forlag: Nyt Nordisk Forlag

"Mad i kokotte"
af Cecilia Lundin
Forlag: Aschehoug

"The one-pot and clay-pot cookbook"
From slow-cooked caseroles and stews
to quick and easy stove-top dishes
Af Jenni Fletwood

“Perler fra Skærtoft Mølle”
Af Hanne Risgaard
Politikens Forlag

Opskrifter

Kalveskank i cocotte >>>

Kylling med rodfrugter >>>

Lammesauté >>>

Svineskank i Sigrid's cocotte >>>

Stifatho >>>

Samsø Lammegryde >>>

Nix pille Brød >>>

Marokkansk tagine >>>

Lam med spidskål >>>

Kanin - Forsommer >>>

Fyldte sild >>>

Ole's fransk kylling med hvidløg >>>

Finn's klipfisk >>>

Bäckeofe fra Alsace >>>

Æg en cocotte med laks og asparges >>>

Æg en cocotte med svampe og skinke >>>

Grøntsagsret >>>