SPRØDHED
KRUMME
TODELT
BRØDFORMEN

BRØDFORMEN

Brødformen virker som en “stenovn” i en almindelig ovn.
Stentøjsgodset giver brødet en sprød skorpe med velsmagende krumme.

Bliver hånddrejet, som en lukket rund form, og efterfølgende delt. Er uglaseret, men farvelagt med okker og brændt reducerende i gasovn ved 1300°.

Den første fremstillet i 1996 inspireret af et brøds form.

Størrelser

Stor ca. 1.000 g mel
Diameter: ca. 27,5 cm. Højde: ca. 12 cm.
1.600,- kr.

Lille ca. 500 g mel
Diameter: ca. 24 cm. Højde: ca. 10,5 cm
1.250,- kr.

Forsendelse 200,- kr.

Før brug smøres brødformen indvendig med f.eks. olie.  Rengøres med varmt vand uden sæbe og vil efterhånden få en smuk patina.

HUSK! Kom aldrig koldt vand på den varme brødform. Er kun til ovn.

TIP! Brug koldt vand når der gøres rent ved brødbagning, melet opløses meget lettere.

Bøger & links

"How to make sourdough"
Af Emmanual Hasjiandreou
Forlag: Ryland Peters & Small

"Hjemmebagt"
Korn, mel og bagværk fra Skærtoft Mølle

Af Hanne Risgaard
Forlag Gyldendal

“Perler fra Skærtoft Mølle”
Af Hanne Risgaard
Politikens Forlag

"Det gode brød"
Lokale og traditionelle opskrifter
fra hele Europa

Tekst og foto Dan Lepard
Forlag Aschehoug

"Bread: A Baker’s Book of Techniques and Recipes"
Af Jeffrey Hamelman
Forlag Wiley

 
www.skaertoft.dk
www.breadmatters.com
www.thebertinetkitchen.com

Opskrifter

Kokottebrød fra Skærtoft Mølle >>>

Sigrids brød til lille og stor stentøjsform >>>

Roberts brødopskrift >>>

Nix pille brød >>>

TIPS!
Brug gær der har stuetemperatur.

Sæt dejen til hævning i lukket plastikpose.

Hvis ens ovn varmer hurtigt op så vent 15 - 30 min. med at tænde for den, giver dejen mere tid til at hæve i formen.