SAMSØ-BRØDFORMEN

Samsø-Brødformen

Med et kurvebrød som model blev den
første form i 1996 udviklet til eget brug.

Brødformen er hånddrejet i stentøjsler,
farvelagt med okker og uglaseret.
Drejet i et stykke og
efterfølgende skåret rundt.
Slutbrænding ved 1300 C.

Stentøjsgodset giver en sprød skorpe
og holder samtidig på smag og fugt.

Fremstilles i to størrelser.
Stor ca.1000g mel 1500, – kr.
Lille ca. 500g mel 1200, - kr.
Forsendelse 200, - kr.

Før brug smøres brødformen med f.eks. olie.
Rengøres med vand uden sæbe
og vil efterhånden få en smuk patina.

HUSK:
Kom aldrig koldt vand
på den varme form.
Er kun til ovn.

Brødformen leveres med opskrifter:
Se "OPSKRIFTER" >>>

TIPS:
Brug koldt vand, når der rengøres
ved bagning, melet opløses meget lettere.

BØGER:

"Hjemmebagt"
Korn, mel og bagværk fra Skærtoft Mølle.
Af Hanne Risgaard.
Forlag Gyldendal.
www.skaertoft.dk

"Det gode brød"
Lokale og traditionelle opskrifter
fra hele Europa.
Tekst og foto Dan Lepard.
Forlag Aschehau.

“Perler fra Skærtoft Mølle”
Af Hanne Risgaard
Politikens Forlag

Links:
www.skaertoft.dk >>>
www.breadmatters.com
>>>
www.thebertinetkitchen.com >>>

BreadMatters Nyhedsbrev >>>

Skærtoft Mølle, Als
“Brød og Mad Festival” 2013 Se her >>>

“HOW TO MAKE SOURDOUGH” af Emmanuel Hasjiandreou.
Folag: Ryland Peters & Small

Se Diana’s brød >>>