Samsø-Cocotten "Grand Cru"

Samsø Cocotten er resultatet af et
samarbejde mellem Kokken Søren Ørum
og Pottemager Sigrid Hovmand.

De to naboer, ved kæret i Nordby,
udviklede og gennemprøvede
i 2002 cocotten og opskrifter -
deres bud på en nutidig stegeso.

Cocotten er hånddrejet i stentøjsler,
farvelagt med okker og uglaseret.
Låget tilpasses nøje bunden og
cocotten brændes samlet ved 1300 C.

Smag og kraft bevares og stentøjsgodset
holder længe på varmen.

Fremstilles i tre størrelser:
Stor ca. 4 L. 2500, – kr.
Mellem ca. 2 L. 2000, – kr.
Lille ca. 1 L. 1500, – kr.
Forsendelse 200, – kr.

Cocotten kræver ingen særlig forbehandling,
den rengøres med varmt vand uden sæbe
og vil efterhånden få en smuk patina.

Se hvordan Birthe og Peter opbevarer deres Cocotte når den ikke er i brug. >>>

HUSK:
Kom aldrig koldt vand
på den varme cocotte.
Er kun til ovn.

Cocotten leveres med opskrifter:
Se "OPSKRIFTER" >>>

Læs Lise Funders artikel
"Et frugtbart naboskab" Tryk her >>>

BØGER:
"Heltene fra Samsø"
Om avlerne og deres råvarer, øen,
en cocotte og sanselig mad
fra jord til bord.
Forlag: Krebs Design.

“Stegeso – simremad i jern og ler” af Claus Holm.
Forlag: Turbine.

“Frem med stegesoen” af Anders og Hanne Birgitte Grøndahl.
Forlag: Nyt Nordisk Forlag.

"Mad i kokotte" af Cecilia Lundin.
Oversat fra svensk af Vibeke Fode.
Forlag: Aschehaug.

"The one-pot and clay-pot cookbook".
From slow-cooked caseroles and stews
to quick and easy stove-top dishes.
Af Jenni Fletwood.

“Perler fra Skærtoft Mølle”
Af Hanne Risgaard
Politikens Forlag